Πρόληψη καρκίνου μαστού. (γίνεται!)

Ο μεγαλύτερος εχθρός του καρκίνου είναι  το ανοσοποιητικό σας 
σύστημα.

Πρόσφατες ανακαλύψεις δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι σχεδιασμένο για την εξάλειψη του καρκίνου. Ωστόσο, όταν εφαρμόζονται δραστικές ιατρικές παρεμβάσεις (όπως η ακτινοβολία και η χημειοθεραπεία) που βλάπτουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ώστε να μην μπορεί να ανταποκριθεί κατάλληλα, θα καταστρέψουν τις πιθανότητες του σώματός σας για την επούλωση.

Δυστυχώς, οι μαστογραφίες έχουν την τάση να αυξάνουν την πιθανότητα στις  γυναίκες να αναλάβουν ιατρικές διαδικασίες που παρεμβαίνουν σε  αυτή την φυσική ικανότητα επούλωσης.

Υπάρχει τώρα ένα μεγάλο μέρος των επιστημονικών στοιχείων που υποστηρίζουν την θεωρία ότι το ίδιο το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι το καλύτερο όπλο ενάντια στον  καρκίνου σας:

  • Τα άτομα με καρκίνο  ήπατος ή καρκίνο των ωοθηκών επιβιώνουν περισσότερο, αν τα δολοφονικά  Τ  κύτταρα τους  έχουν εισβάλει στους  όγκους  τους.
  • Μια μελέτη του 2005 έδειξε ότι οι καρκίνοι του παχέος εντέρου όσο  πιο έντονα προσελκύσουν  τα Τ κύτταρα τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες  να επανεμφανιστεί ο καρκίνος μετά τη θεραπεία.
  • Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι το 60 τοις εκατό των προ καρκινικών τραχηλικών κυττάρων (που βρίσκονται στο τεστ PAP) μπορεί να επανέλθουν σε φυσιολογικά κύτταρα μέσα σε ένα χρόνο και το 90 τοις εκατό θα επανέλθει εντός τριών ετών.
  • Ορισμένες μορφές καρκίνου των νεφρών είναι γνωστό ότι υποχωρούν, ακόμη και όταν είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο.
Η παρουσία  λευκών κυττάρων του αίματος μέσα και γύρω από έναν όγκο είναι συχνά μια ένδειξη ότι ο καρκίνος θα υπεισέλθει σε ύφεση ή ακόμη και θα εξαφανιστεί  εντελώς, όπως  εξηγείται σε αυτό το άρθρο των New York Times και ο καρκίνος του μαστού δεν αποτελεί εξαίρεση.
Τριάντα τοις εκατό των όγκων του μαστού εξαφανίζεται αυτόματα, χωρίς την δική μας παρέμβαση.
Σύμφωνα με τον χειρουργό μαστού Susan Love  του UCLA, τουλάχιστον το 30 τοις εκατό των όγκων που βρίσκονται στις   μαστογραφίες δεν θα αναπτυσσόταν περισσότερο, αν δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Οι όγκοι αυτοί φαίνεται να προορίζεται να ιαθούν αυτόματα και να συρρικνωθούν. Αυτό θέτει το ερώτημα αν  πολλές θεραπείες του καρκίνου που λέγεται ότι οφείλονται στις σύγχρονες παρεμβάσεις όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία, δεν  είναι πραγματικά μόνο μια λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του ατόμου απαλλάσσοντας το σώμα τον όγκο μόνο του.
Πόσοι άνθρωποι δεν γεμίζουν από  καρκίνο παρά τις θεραπείες που σπέρνουν τον όλεθρο στο σώμα, ίσως  αυτό να γίνεται και  εξαιτίας αυτών των θεραπειών; Είναι αδύνατο να απαντήσει κανείς οριστικά στο ερώτημα αυτό.

Αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι η δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο να καθορίσει εάν κάποιος  θα νικήσει τον καρκίνο η όχι, τη στιγμή που ήδη τον έχετε. Σχεδόν ο καθένας έχει καρκινικά και προ καρκινικά κύτταρα  στο σώμα του ιδίως από τη μέση ηλικία και μετά , αλλά δεν αναπτύσσουν όλοι  καρκίνο. Η διαφορά έγκειται στην ευρωστία του ανοσοποιητικού συστήματος του κάθε ατόμου.

Ο Δρ Barnett Kramer του ΝΙΗ 12  λέει ότι είναι ολοένα και πιο σαφές ότι οι καρκίνοι χρειάζονται κάτι περισσότερο από μεταλλάξεις για να αναπτυχθούν. Χρειάζονται τη συνεργασία των περιβαλλόντων κυττάρων, ορισμένες ανοσολογικές αντιδράσεις, και ορμόνες για να τους τροφοδοτήσουν. Ο Kramer περιγράφει τον καρκίνο ως μια δυναμική διαδικασία, τον θεωρεί  ως “ένα βέλος που κινείται σε μια κατεύθυνση” (π.χ., από το κακό στο χειρότερο). Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Όσο  καλύτερα φροντίζετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τόσο καλύτερα θα  φροντίσει και αυτό εσάς.

Ένας τρόπος για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι να ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή σας σε μαστογραφίες και άλλες πηγές ιονίζουσας ακτινοβολίας. Αλλά μπορείτε επίσης να ενισχύσετε  το ανοσοποιητικό σας σύστημα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με καλή διατροφή και σωστές επιλογές στον τρόπο ζωής σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι με το να αυξήσετε το επίπεδο της βιταμίνης D .

Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός μαχητής ενάντια στον  Καρκίνο

Η βιταμίνη D, μια στεροειδής ορμόνη που επηρεάζει σχεδόν κάθε κύτταρο στο σώμα σας, είναι ένας από τους πιο ισχυρούς φυσικούς  μαχητές ενάντια στον καρκίνο. Οι υποδοχείς που ανταποκρίνονται στην βιταμίνη D έχουν βρεθεί σχεδόν σε κάθε είδος ανθρώπινων κυττάρων, από τα οστά  έως τον εγκέφαλό σας. Το συκώτι σας, τα νεφρά και άλλοι ιστοί μπορούν να μετατρέψουν τη βιταμίνη D στο αίμα σας σε καλσιτριόλη, η οποία είναι η ορμονική  ή η ενεργοποιημένη έκδοση της βιταμίνης D. Τα όργανα  σας την  χρησιμοποιούν  στη συνέχεια για την αποκατάσταση των ζημιών και την εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων.

Η βιταμίνη D είναι πραγματικά σε θέση να εισχωρήσει στα καρκινικά κύτταρα  και να πυροδοτήσει την σκανδάλη της απόπτωσης , ή του θανάτου του   καρκινικού  κυττάρου.

Όταν, ο JoEllen Welsh ένας ερευνητής  στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Albany, έβαλε μια ισχυρή μορφή ενέσιμης βιταμίνης D σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα του μαστού, οι μισοί από τους όγκους συρρικνώθηκαν και πέθαναν μέσα σε λίγες μέρες. Η βιταμίνη D δούλεψε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο  για την θανάτωση των καρκινικών κυττάρων, όπως το τοξικό φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού το Tamoxifen , χωρίς όμως καμία από τις αρνητικές παρενέργειες και με πολύ μικρότερο κόστος.

Συνιστώ ότι πρέπει κάποιος να διασφαλίσει τα επίπεδα της  βιταμίνης D να είναι 70 έως 100ng/ml αν έχετε λάβει μια διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Μπορείτε να το επιτύχετε αυτό με την άμεση, ασφαλή έκθεση στο υπεριώδες φως, ή αν αυτό δεν είναι δυνατό, με τη λήψη από το στόμα ενός συμπληρώματος βιταμίνης D3. Η βιταμίνη D γνωρίζω ότι λειτουργεί συνεργικά με κάθε θεραπεία του καρκίνου , χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες. Παρακαλούμε παρακολουθήσετε δωρεάν την μίας ώρας διάλεξη μου για τη βιταμίνη D για περισσότερες πληροφορίες.

Για έναν πλήρη οδηγό για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και τη θεραπεία, ανατρέξτε σε αυτό το προηγούμενο άρθρο . Οι έρευνες έδειξαν και κάποιους άλλους φυσικούς μαχητές ενάντια στον καρκίνο του μαστού και είναι οι ακόλουθοι :
  • Τρώτε άφθονα φρέσκα, ολόκληρα, βιολογικά λαχανικά και ειδικά λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση, αποφεύγοντας όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, και  ελαχιστοποιώντας την  ζάχαρη, τα δημητριακά και τα αμυλούχα τρόφιμα.
  • Η βιταμίνη Α παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. (Οι καλύτερες πηγές της  είναι οι οργανικοί κρόκοι αυγών, το νωπό γάλα, το βούτυρο,  το βόειο κρέας και το συκώτι κοτόπουλου ) (εάν έχει  εκτραφεί με βιολογικό, γρασίδι)
  • Η κουρκουμίνη (η δραστική ουσία στην κιτρινόριζα) είναι ένα από τα πιο ισχυρά  τρόφιμα, ανασταλτικά όγκων.
  • Το Μαύρο κοχόζ, η αρτεμισινίνη, το πράσινο τσάι, τα φύκια, τα σταυρανθή λαχανικά και το έλαιο νυχτολούλουδου, συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
  • Άφθονη καθημερινή άσκηση.
Εάν έχετε  διαγνωστεί με πρώιμο στάδιο καρκίνου του μαστού

Σε περίπτωση που έχετε  διαγνωστεί με πρώιμο στάδιο καρκίνου του μαστού, πάντα να παίρνετε  μια δεύτερη γνώμη-και, ενδεχομένως, και μια  τρίτη και μια  τέταρτη. Δεν μπορώ να μην το τονίζω συνέχεια αυτό, ότι τα  ψευδώς θετικά ποσοστά είναι πάρα πολύ υψηλά και τα διαγνωστικά κριτήρια είναι πολύ υποκειμενικά. Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη θεραπεία, και οπωσδήποτε πριν αποφασίσετε να υποβληθείτε σε εγχείρηση ή χημειοθεραπεία, βεβαιωθείτε ότι τα αποτελέσματα της βιοψίας σας έχουν εξεταστεί από έναν ειδικό του μαστού που είναι γνώστης και έμπειρος σε αυτόν τον τομέα.

Η πλειοψηφία του καρκίνου του μαστού μπορεί να προληφθεί. Αλλά αν σας χτυπήσει,  δεν χάνουμε  την ελπίδα! Υπάρχουν πάρα πολλά  που  μπορείτε να κάνετε για να αξιοποιήσετε  τις δικές σας ισχυρές θεραπευτικές ικανότητες του σώματος σας.

Πηγήarticles.mercola.com
Επιμέλεια μετάφρασης
Ευαγγέλου Μαριάννα
βιοχημικός Μs
fytro.wordpress.com

Αναφορές:|
1 1 About Breast Cancer, The Breast Cancer Site.
2 Possible Net Harms of Breast Cancer Screening: Updated Modelling of Forrest Report, British Medical Journal, December 8, 2011: 343; d7627, James Raftery and Maria Chorozoglou.
3 Breast Cancer and the Environment: A Life Course Approach, Institute of Medicine of the National Academies, December 7, 2011.
4 Confirmed: Breast Screenings Cause More Harm Than Good, GreenMedInfo.com, January 5, 2012: Sayer Ji.
5 X-ray Mammography: For Every Woman Whose Life is Prolonged 10 Women’s Lives will be Shortened, i.e. “Treated Unnecessarily”, Cochrane Database of Systematic Reviews, October 7, 2009: 2009(4); CD001877, Peter C. Gotzsche and Margrethe Nielsen.
6 Confirmed: Breast Screenings Cause More Harm Than Good, GreenMedInfo.com, January 5, 2012: Sayer Ji.
7 Effect of Screening Mammography on Breast-Cancer Mortality in Norway, New England Journal of Medicine, September 23, 2010: 363(13); 1203-10, Mette Kalager, MD, et al.
8 Effect of Screening Mammography on Breast-Cancer Mortality in Norway, New England Journal of Medicine, September 23, 2010: 363(13); 1203-10, Mette Kalager, MD, et al.
9 Regression of Low-grade Squamous Intra-epithelial Lesions in Young Women, The Lancet, November 6, 2004: 364(9446); 1678-1683, Anna-Barbara Moscicki, M.D., et al.
10 Cancers Can Vanish Without Treatment, but How?, The New York Times, October 26, 2009: Gina Kolata.
11 Could This Be The End of Cancer?, Newsweek, December 12, 2011: Sharon Begley.
12 Cancers Can Vanish Without Treatment, but How?, The New York Times, October 27, 2009: Gina Kolata.

– See more at: olazoi.blogspot.gr