Έρευνα: τα μεταλλαγμένα είναι άχρηστα, αρρωσταίνουν τα κύτταρά μας

Δεν χρειάζονται τα μεταλλαγμένα, είναι πηγή ασθενειών

Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι άχρηστα πια, όπως αποκαλύπτει μια σχετική επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει πως υπάρχουν τουλάχιστον δύο κώδικες στο γονιδίωμα DNA.

Επιστήμονες στις ΗΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Σιάτλ, Γιάννη Σταματογιαννόπουλο, ανακάλυψαν και δεύτερο γενετικό κώδικα δηλ. δεύτερο DNA, πράγμα που ανατρέπει πλήρως τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

«40 χρόνια και πλέον ξέραμε σχετικά με τις αλλαγές στο DNA σε σχέση με τον γενετικό κώδικα πως επηρεάζουν μόνο το πώς συνθέτονται οι πρωτεΐνες. Κατόπιν της έρευνας αυτής ξέρουμε ότι είχαμε μόνο τη μισή εικόνα με τις προηγούμενες υποθέσεις μας. Έτσι είμαστε πλέον σίγουροι ότι στο DNA μας συντελείται μια απίστευτα ισχυρή αποθήκευση πληροφοριών κι η φύση παίρνρι μέρος σ’ αυτό με ποικίλους τρόπους.» είπε ο κ. Σταματογιαννόπουλος, από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Η ανακάλυψη ενός δεύτερου κώδικα γονιδιώματος φέρνει στο προσκήνιο νέες προοπτικές εξερεύνησης των μηχανισμών ρύθμισης των πληροφοριών στο DNA και ανατρέπει τις δοξασίες ότι είναι κάτι στατικό που δεν αλλάζει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες κι έτσι οι γενετιστές και βιολόγοι το τροποποιούσαν με μηχανικό τρόπο, πιστεύοντας πως του αλλάζουν οριστικά τις ιδιότητές του.

Όμως, ήρθε η ανακάλυψη ότι υπάρχουν 2 τουλάχιστον γενετικοί και ξεχωριστοί κώδικες πράγμα που άφησε έκπληκτους τους επιστήμονες καθώς ο καινούργιος κώδικας είναι ο καθοδηγητής των κυττάρων και του ελέγχου των γονιδίων.

Ο Ελληνικής καταγωγής επιστήμων ομολόγησε πως πάνω από 40 χρόνια πίστευαν ότι η μόνη επίπτωση σε αλλαγές του DNA κατά τη ζωή των κυττάρων, τις ακτινοβολίες, τοξίνες κλπ. επέρχετο στη δημιουργία πρωτεϊνών, ενώ τώρα είμαστε σίγουροι πως όλες αυτές οι δοξασίες ήταν η μισή μόνο εικόνα.

Το κλειδί για την κατανόηση των πάρα πάνω βρίσκεται στα κωδικόνια, ένα βιοχημικό «αλφάβητο» 64 «γραμμάτων» που χρησιμοποιεί ο κανονικός γενετικός κώδικας και που η ομάδα του Έλληνα καθηγητή είδε πως κάποια κωδικόνια γίνεται να αποδίδονται με δύο νοήματα, αυτό που ήξερα μέχρι τώρα και τροποιποιούσε τις πρωτείνες κι ένα δεύτερο που ανακάλυψαν τώρα ότι είχε σχέση με τον έλεγχο των γονιδίων.

Η όλη εικόνα της έρευνας δείχνει ότι έχουν εξελιχτεί μαζί στη διάρκεια της ζωής κι ότι οι εντολές που έχουν σχέση με τον έλεγχο των γονιδίων του δεύτερου ανακαλυφθέντος πρόσφατα κώδικα εξυπηρετούν στην σταθεροποίηση των επωφελών για τον οργανισμό πρωτεϊνών.

Αυτό είναι καίριας σημασίας για μας, συνεχίζει ο Dr. Σταματογιαννόπουλος

«Το σίγουρο είναι ότι το γεγονός ότι υπάρχουν δύο κώδικες πληροφοριών, δημιουργεί μεταβολές λόγω των αλλαγών και επεμβάσεων στις πρωτείνες που διαταράσσουν τους προγραμματισμούς ελέγχου των γονιδίων και μ’ αυτόν τον τρόπο προκαλούνται ασθένειες»!

Έτσι, είναι κατανοητό ότι έχουμε να κάνουμε με πολύ περισσότερες πληροφορίες στο DNA απ’ όσες ξέραμε, πληροφορίες που αφορούν τους ρυθμιστικούς παράγοντες των γονιδίων. Το DNA μας είναι όπως και τα κύτταρά μας προσαρμοζόμενα ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας τους.

Η υγεία μας λοιπόν, έχει άμεση συνάρτηση με τον τρόπο διαβίωσης και όχι από μοιραίους ή μόνο κληρονομικούς παράγοντες, πράγμα που προκαλεί διαφορετικές αλλαγές και στον γενετικό μας κώδικα.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα, ο καρκίνος, νοσήματα του γαστρεντερικού κλπ. αυξάνονται βρίσκοντας έδαφος να καλλιεργηθούν, όσο απομακρυνόμαστε από έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια. Στο δε γαστρεντερικό σύστημα η συμμετοχή του γίνεται πολύ ενεργή με τα πάνω από 1150 διαφορετικά είδη μικροβίων που εμπεριέχει το έντερο και τα 3.300.000 διαφορετικά γονίδια τους τα οποία είναι αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπινου οργανισμού. Η αλλοίωση των τροφών τα τελευταία χρόνια και η έλλειψη γι αυτόν τον λόγο σε πολλά συστατικά, η μόλυνση της ατμόσφαιρας και η έλλειψη οξυγόνου, η έλλειψη άσκησης, το στρες, κι όλες οι αρνητικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τα τελευταία χρόνια, αλλοιώνουν με τη σειρά τους το κυτταρικό μας περιβάλλον που είναι καταδικασμένο έτσι να νοσήσει.

Η υγεία κι η ασθένεια αποκαλύφθηκε πως προκύπτουν από τους ανωτέρω παράγοντες και όχι από κατασκευαστικά προβλήματα, αλλά από τη προσπάθεια του οργανισμού να επιβιώσει γι αυτό και αρρωσταίνει και μόνο η επαναφορά σε φυσιολογικές κι υγιεινές συνθήκες διαβίωσης μπορούν να θεραπεύσουν και να επαναφέρουν την υγεία και την αρμονική λειτουργία του οργανισμού σε φυσιολογικά επίπεδα.

Κορφολόγος