Η ανακαίνιση σπιτιού επηρεάζει την ψυχολογία μας…

Η ανακαίνιση σπιτιού επηρεάζει την ψυχολογία μας...Ποιός συμφωνεί ότι κάνοντας ανακαίνιση στο σπίτι αλλάζει και η ψυχολογία ? Όλοι! Και αυτό γιατί όταν γίνονται αλλαγές στη ζωή μας έστω και για λίγο αλλάζει και η καθημερινότητα μας. Ανακαινίζονται όλα τα παλιά έπιπλα, βάφοντας διαφορετικά τους τοίχους, αλλάζοντας έστω και μόνο τη διακόσμηση του σπιτιού θεωρούμε  πως  αλλάζει και η διάθεση μας. Γιατί? Γιατί ο άνθρωπος χρειάζεται πάντα τη διαφορετικότητα στη ζωή του αφού έτσι επηρεάζεται η ψυχολογία του.

Σκεφτείτε για λίγο όλες εκείνες τις οικογένειες που πηγαίνουν σε διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση για να μπορέσουν να κάνουν ανακαίνιση στο σπίτι τους, που τόσο πολύ το θέλουν αλλά δεν έχουν τα χρήματα να το κάνουν, πώς αντιδρούν στο τέλος? Κλαίνε και ουρλιάζουν από χαρά. Δε το πιστεύουν πως τελικά έχουν και εκείνοι το πολυπόθητο, ωραίο και μοντέρνο σπίτι που έχουν ονειρευτεί.  Πόσο ευτυχισμένοι είναι στο τέλος…!

Έχει αποδειχτεί ότι το χρώμα μας επηρεάζει όλους. Πάει πλέον η εποχή που στα σπίτια επικρατούσε το μονότονο λευκό χρώμα. Σήμερα τα χρώματα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και η τεχνολογία βέβαια βοηθάει ακόμα περισσότερο αφού σήμερα είναι πολύ διαδεδομένες οι ταπετσαρίες τοίχου όπου ο καθένας μπορεί να εκτυπώσει όποια εικόνα θέλει, σε όποιες διαστάσεις θέλει και να το κολλήσει στο τοίχο στο αγαπημένο του μέρος στο σπίτι.

Τα έπιπλα είναι το σημαντικότερο κομμάτι στο θέμα της ανακαίνισης από την εξωτερική εμφάνιση, από αυτό που βλέπουμε. Πάντα ανάλογα με τα γούστα μας (και την τσέπη μας φυσικά) φροντίζουμε να αποκτήσουμε τα έπιπλα εκείνα που θα μας  κάνουν πιο όμορφη και πιο εύκολη τη καθημερινότητά μας.

Για όσους δεν θέλετε να κάνετε πολλές αλλαγές γιατί  μπορεί να μην έχετε το χρόνο για αυτό, έστω κάνοντας κάποιες αλλαγές θα επηρεαστεί πολύ η ψυχολογία σας και η διάθεση σας τις ώρες που θα βρίσκεστε στο σπίτι. Τι μπορείτε να κάνετε? Να αλλάξετε (ή να βάλετε) ριχτάρια στον καναπέ σας, επίσης να πάρετε καινούρια σεντόνια για το υπνοδωμάτιο. Τι θα λέγατε για ένα καινούριο χαλί? Πάντα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο κοιτάμε το σαλόνι μας. Ένα καινούριο σερβίτσιο πιάτων μας κάνει να τρώμε με μεγαλύτερη ευχαρίστηση το φαγητό μας και κάνει το τραπέζι μας να δείχνει ακόμα πιο όμορφο. Μερικά χρωματιστά και γεμάτα άρωμα κεριά σίγουρα θα σας κάνουν να χαλαρώσετε.

Τί περιμένετε λοιπόν? Ανακαίνιση τώρα! Μην αργείτε!