Κατηγορείστε τα γονίδια σας!

dna

Πόσες φορές έχετε πάρει λάθος επιλογές και έχετε κάνει καταχρήσεις, ενώ προσπαθήσατε να αντισταθείτε αλλά δεν τα καταφέρατε; Μην τα βάζετε με τον εαυτό σας ίσως να μην είναι όλη η ευθύνη δική σας. Για πολλές εκ των περιπτώσεων μπορεί να ευθύνονται τα γονίδια σας, ορίστε μερικά παραδείγματα:

10. Μυωπία
Η μυωπία δεν σας επιτρέπει να δείτε καθαρά αντικείμενα που βρίσκονται μακριά σας. Εάν ένας ή δύο από τους γονείς σας φοράνε γυαλιά είναι πολύ πιθανό να φοράτε και εσείς, από μικρή ηλικία μάλιστα!

9. Αλκοολισμός
Ο αλκοολισμός είναι μία από τις ασθένειες που επηρεάζονται από την γενετική και το περιβάλλον. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει η αντοχή που έχετε στο αλκοόλ, αλλά και οι συνήθειες σας.

8. Φαλάκρα
Περίπου το 95% των περιπτώσεων τριχόπτωσης είναι κληρονομικές. Εάν ο παππούς και ή ο μπαμπάς σου έχουν «αραιό» μαλλί, οι πιθανότητες λένε ότι το έχεις κληρονομήσει ήδη! Ακόμη εάν δεν το γνωρίζετε, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσουμε την διαδικασία της τριχόπτωσης. Τουλάχιστον με αποτελέσματα!

7. Τζόγος
Η πιθανότητα να είστε τζογαδόρος είναι μεγαλύτερη από την πιθανότητα να κερδίσετε στην ρουλέτα, εάν ένας από τους γονείς σου ήταν εθισμένος με τα ζάρια! Σύμφωνα με αρκετές έρευνες ο εθισμός έχει συνδεθεί με τα γονίδια. Ο τζόγος μπορεί να περάσει μέσα από τα γονίδια σε όλη την οικογένεια και επηρεάζει ακόμη και τις γυναίκες.

6. Τεμπελιά
Η τεμπελιά δεν είναι αμάρτημα! Σύμφωνα με μία έρευνα στις ΗΠΑ, τα γονίδια ευθύνονται για το επίπεδο της δραστηριότητας και της κινητοποίησης μας.

5. Νευράκια
Είστε από αυτούς που βγαίνουν εκτός εαυτού με το παραμικρό; Αυτό σας κάνει να νιώθετε ενοχές; Πάψτε λοιπόν να νιώθετε άσχημα, δεν ευθύνεστε εσείς για τον θυμό σας αλλά τα γονίδια σας και σίγουρα όποιος σας προκάλεσε.

4. Παχυσαρκία
Δυστυχώς και η παχυσαρκία μεταφέρεται μέσω των γονιδίων. Για αυτό και είναι απόλυτα φυσιολογικό να βλέπετε οικογένειες στις οποίες και οι γονείς αλλά και τα μικρά παιδιά είναι υπέρβαροι!

3. Μακροζωία
Σύμφωνα με μία έρευνα του 2009 στην Ιαπωνία, το προσδόκιμο της ζωής είναι στενά συνυφασμένο με τον γενετικό μας κώδικα!

2. Απαισιοδοξία
Ακόμη και η απαισιοδοξία είναι συνδεδεμένη με τα γονίδια μας! Ανάλογα με τα γονίδια μας μπορεί να είμαστε αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι. Οπότε εάν βλέπετε το ποτήρι μισό άδειο μην τα βάζετε με το εαυτό σας.

1. Εθισμός στο Κάπνισμα
Μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στο να αρχίσουν το κάπνισμα και να εθιστούν σε αυτό. Κατά συνέπεια οι ίδιοι καπνιστές δυσκολεύονται περισσότερο να σταματήσουν το κάπνισμα!