Η Apple ‘’ξεφορτώνεται’’ τις ψεύτικες κριτικές

app-store-reviews

Πολλά γίνονται τελευταία με τις κριτικές εφαρμογών σε διάφορες πλατφόρμες. Υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες που πουλάνε «κριτικές» για να ανεβάσουν την κατάταξη των εφαρμογών τους με ψεύτικες κριτικές και σχόλια.
Αυτό συνεπάγεται σε υψηλή κατάταξη μίας εφαρμογής η οποία δεν είναι και η καλύτερη (αλλιώς θα είχε πάρει με φυσικό τρόπο τις καλές κριτικές και δεν θα είχε ανάγκη τι αγορασμένες).

Κακή εμπειρία χρήστη, διότι βασισμένος στις κριτικές που έχει η εφαρμογή και στην κατάταξη του ο χρήστης είναι προδιατεθειμένος να εγκαταστήσει μία εφαρμογή που κατατάσσεται ψηλά και έχει καλές κριτικές.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την TechChrunch, η Apple έχει ξεκινήσει εκστρατεία για να αφαιρέσει τέτοιες κριτικές 5 αστέρων. Μέσα σε ένα βράδυ διάφορες εφαρμογές έχουν χάσει χιλιάδες κριτικές τις οποίες τις έχουν πάρει μέσα σε ένα μήνα.

Οι προγραμματιστές των εφαρμογών δεν μπορούν να αφαιρέσουν τις κριτικές που αφήνουν οι χρήστες, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι η Apple έχει λάβει δράση και αφαιρεί τις «στημένες» κρητικές προϊόντων.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο για τον τρόπο που η Apple διακρίνει τις αληθινές κριτικές από τις ψεύτικες αλλά οποιοσδήποτε έχει περάσει από τέτοιες καταστάσεις και τα έχει δει, μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι αληθινές διότι είναι όχι καλά γραμμένα (λογικό είναι εφόσον γράφουν χιλιάδες κριτικές για το ίδιο προϊόν, κάποια στιγμή θα μείνουν και από ιδέες), και δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχουν διαφημιστικό σκοπό αντί για μία αληθινή κριτική κάποιου χρήστη.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε από την Apple η οποία απλά αφαίρεσε τις ψεύτικες κριτικές και όλες οι εφαρμογές έχουν την κατάταξη που τους αξίζει.

Φήμες θέλουν την Apple να αποκλείσει εντελώς τέτοιες εφαρμογές που προσπαθούν να ξεγελάσουν το σύστημα, και αν ούτε αυτό δεν πιάσει τόπο, τότε το επόμενο βήμα είναι να αποκλείσει και τους προγραμματιστές των εφαρμογών από το AppStore.

Για περισσότερα διαβάστε στο Macrumors.com