Πώς να επιλέξετε ανάμεσα στο iPhone και στο iPod Touch

Πώς να επιλέξετε ανάμεσα στο iPhone και στο iPod Touch

Το iPhone και το iPod touch είναι δύο επαναστατικές συσκευές, η κάθε μία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε μία από τις δύο συσκευές αλλά δεν είστε σίγουροι για το ποια να διαλέξετε, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει.

• Κάντε έρευνα. Ψάξτε και βρείτε τα χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής και αποφασίστε ποια από τις δύο σας προσφέρει αυτό που θέλετε στην καλύτερη τιμή. Εάν χρειάζεστε ένα τηλέφωνο, σκεφτείτε το iPhone. Εάν θέλετε μία συσκευή με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς την δυνατότητα κλήσεων και μηνυμάτων, το iPod touch μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή.

• Εάν θέλετε μία συσκευή που υποστηρίζει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, το iPhone είναι η προφανής επιλογή σας. Βέβαια το iPhone κοστίζει περισσότερο και θα πρέπει να υπολογίσετε στα έξοδα σας και τις χρεώσεις των εταιριών που προσφέρουν υπηρεσίες τηλεφωνίας αλλά και μεταφορά δεδομένων μέσω 3G. Από την άλλη το iPod touch χρειάζεται πρόσβαση σε δίκτυο Wi-Fi για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο.

• Εάν το μόνο που ζητάτε είναι μία φορητή συσκευή για μουσική, φωτογραφίες και βίντεο, τότε το iPod touch μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας. Θα έχετε στην διάθεση σας πληθώρα εφαρμογών και πολλές από αυτές προσφέρονται δωρεάν. Αλλά τουλάχιστον για τις μισές από αυτές τις εφαρμογές θα χρειαστείτε σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi. Να σημειώσουμε ότι τα iPod touch πριν από την τέταρτη γενιά δεν μπορούν να καταγράψουν βίντεο.

• Επισκεφτείτε ένα κατάστημα και δοκιμάστε τις συσκευές. Σίγουρα το iPhone έχει να σας προσφέρει περισσότερα από το iPod touch. Αλλά στην περίπτωση που δεν σας χρειάζονται οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, το iPod touch είναι περισσότερο από αρκετό για εσάς. Σε κάθε περίπτωση εάν ακόμη δεν μπορείτε να καταλήξετε για το ποια συσκευή είναι καλύτερη για εσάς, μία δοκιμή των συσκευών σε κάποιο από τα καταστήματα όπου εκτίθενται ίσως σας πείσει.