Οι 7 μεγαλύτερες τεχνολογικές εφευρέσεις

Οι 7 μεγαλύτερες τεχνολογικές εφευρέσεις

Δεδομένου ότι η σύγχρονη εποχή ξεκίνησε πριν από 200.000 χρόνια, ο κόσμος έχει παρατηρήσει την ταχύτατη πρόοδο στις καινοτομίες και στις εφευρέσεις από τις πρωτόγονες ανακαλύψεις όπως είναι ο τροχός και το χαρτί, μέχρι τις σημερινές συσκευές υψηλής τεχνολογίας.

Στην σύγχρονη εποχή μία μεγάλη ποικιλία τεχνολογικών ανακαλύψεων οι οποίες ξεκίνησαν ως καινοτομίες, έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι από την ζωή μας. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις 7 σημαντικότερες τεχνολογικές ανακαλύψεις μέχρι σήμερα:

1. Κινητά τηλέφωνα
Η σύγκριση μεταξύ της παλιομοδίτικης διαδικασίας για την επικοινωνία με χαρτί και στυλό και αυτής με τα κινητά τηλέφωνα τα οποία προσφέρουν στιγμιαία επικοινωνία, είναι πραγματικά εκπληκτική. Ακόμα με τις βελτιώσεις που έχουν υποστεί τα τηλέφωνα τα τελευταία χρόνια, δεν είναι χρήσιμα μόνο για τηλεφωνήματα μα προσφέρουν επιπλέον μία ποικιλία υπολογιστικών λειτουργιών στα άκρα των δαχτύλων σας.

2. Φούρνοι μικροκυμάτων
Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 40’ οι άνθρωποι πίστευαν πως τα κατάφερναν μια χαρά με το φαγητό μέχρι που ανακαλύφθηκε ο φούρνος μικροκυμάτων ο οποίος έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία των τροφίμων εκσυγχρονίζοντας τον τρόπο που τρώμε κάνοντας τα γεύματα πιο βολικά και πιο γρήγορα στο να προετοιμαστούν.

3. GPS
Χάρη στο GPS και την ενσωμάτωσή του σε οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία, πολλοί από εσάς δεν πρόκειται να ξανά-χαθείτε ποτέ. Φυσικά λέγοντας GPS δεν εννοούμε μόνο για τις οθόνες σε μορφή ταμπλό αυτοκινήτου μα και για το εγκατεστημένο GPS σε κάθε χρήστη smartphone.

4. Προσωπικός υπολογιστής
Καμία λίστα με τις μεγαλύτερες εφευρέσεις δεν μπορεί να είναι πλήρης εάν δεν περιλαμβάνει τον προσωπικό υπολογιστή ο οποίος είναι το πιο έξυπνο μηχάνημα το οποίο σας προσφέρει απίστευτες δυνατότητες μέσα από μία τόση δα οθόνη.

5. Ψηφιακή μουσική
Η μουσική εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμήσει τον κόσμο με την παρουσία της, όμως η ψηφιοποίηση της βελτίωσε κατά πολύ την ποιότητα του ήχου και την δυνατότητα να την μοιραζόμαστε μέσω (CD, USB stick, κασέτες κ.α.)

6. Ποντίκι υπολογιστή
Το ποντίκι του υπολογιστή είναι μία τεχνολογία που συχνά θεωρείται δεδομένη και παραβλέπεται. Όμως δεν θα ήσασταν το ίδιο αδιάφοροι εάν είχατε γνωρίσει τους πρώτους υπολογιστές σε μέγεθος σπιτιού οι οποίοι ελέγχονταν από εκατοντάδες μικροσκοπικά ρυθμιστικά πλήκτρα.

7. Διαδίκτυο
Το διαδίκτυο αν και είναι στα πρώτα του στάδια ακόμα, έχει αδιαμφισβήτητα αλλάξει τον κόσμο πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε πολυετή άλλη εφεύρεση. Από όταν τέθηκε στη διάθεση του κοινού για πρώτη φορά το 1990 μέχρι σήμερα έχει βελτιώσει κατά πολύ την επικοινωνία και την διάδοση πληροφοριών που έχει αλλάξει οριστικά τη ζωή σε σχεδόν ολόκληρη τη Γή.