5 τεχνολογικά προϊόντα που δεν θα παράγονται πια μετά από 5 χρόνια

5 τεχνολογικά προϊόντα που δεν θα παράγονται πια μετά από 5 χρόνια

Με τη μεγάλη ταχύτητα που εξελίσσεται η τεχνολογία στις μέρες μας, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιές θα είναι οι επόμενες τεχνολογικές εφευρέσεις που θα γεμίζουν την καθημερινότητά μας μετά από 5 χρόνια, όμως μπορούμε να προβλέψουμε τι δεν θα αντέξει.

Εδώ σας έχουμε 5 τεχνολογικά προϊόντα που προβλέπεται να μην συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται:

1. Blu-ray/DVD players
Τα Blu-ray players υπήρξαν για αρκετά χρόνια η αφρόκρεμα της συγκομιδής όσον αφορούσε την παρακολούθηση ταινιών. Όμως, από ότι φαίνεται το 2013 αναμένεται να ήταν το τελευταίο έτος ανάπτυξης αυτής της αγοράς. Ο λόγος είναι η ευκολία χρήσης και η συνεχώς αυξανόμενη ποιότητα και προσβασιμότητα των νέων τεχνολογιών που έρχονται να πάρουν τη θέση των Blu-ray.

2. GPS αυτοκινήτου
Σε ένα μικρό διάστημα έξι χρόνων, πάνω από 1.3 δισεκατομμύρια iPhone και Android Smartphone πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο. Δεδομένου ότι αυτές οι συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένο GPS, φαντάζεστε τι προκάλεσε αυτό στην αγορά των μονάδων GPS για αυτοκίνητα, πολύ γρήγορα οι πωλήσεις τους άρχισαν να μειώνονται 15-20% κάθε χρόνο. Καθώς περισσότερα αυτοκίνητα και Smartphone με ενσωματωμένο GPS αρχίζουν να κατακτούν την αγορά, η ξεχωριστή μονάδα GPS δεν θα είναι πλέον μία επιλογή στο άμεσο μέλλον.

3. Dial-up Internet
Οι διαδικτυακές εταιρίες έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς καθώς οι άνθρωποι σε πολλές περιοχές οι οποίες έχουν έλλειψη επαρκών υπηρεσιών ζητούν πρόσβαση σε ευρυζωνικές ταχύτητες. Χάρη στο FCC connect America Found, το οποίο στοχεύει να πάει το broadband ίντερνετ σε 7 εκ. Αμερικανούς, σε συνδυασμό με τις επεκτάσεις των καλωδιακών εταιριών και των νέων εναλλακτικών λύσεων όπως το δορυφορικό ίντερνετ, σίγουρα το dial-up internet τελικά δεν θα υπάρχει πια σε 5 χρόνια.

4. Χαμηλής ποιότητας ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
Η κυκλοφορία του iPhone 4 με την ικανοποιητική κάμερα το 2010,ανάγκασε την βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας να βελτιώσει την ποιότητα της κάμερας και στις επόμενες συσκευές. Πράγμα που έκανε τους καταναλωτές να προτιμούν την κάμερα της κινητής συσκευής τους για φωτογραφίες, παρά της χαμηλής ποιότητας ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Έτσι, σε 5 χρόνια αρκετές εταιρίες θα αναγκαστούν να απομακρύνουν τις φωτογραφικές μηχανές χαμηλής ποιότητας και να εστιάσουν την προσοχή τους στις μέτριας ή υψηλής ποιότητας μηχανές.

5. Κλειδιά αυτοκινήτου
Μία από τις πιο γρήγορες και τις λιγότερες συζητούμενες αλλαγές που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια είναι και η αντικατάσταση των απλών κλειδιών με τα έξυπνα κλειδιά που λειτουργούν μόνο με πλήκτρα. Παρόλα αυτά όσο πιο γρήγορα έρχονται στο παρασκήνιο τα έξυπνα κλειδιά, με την ίδια ταχύτητα θα αντικατασταθούν από τα Smartphone χάρη στις εφαρμογές όπως η OnStar RemoteLink της Chevrolet. Ως εκ τούτου το μέλλον των αυτοκινητιστικών κλειδιών αναμένεται πολύ σύντομα να βρίσκεται στα App Store.