Ρύθμιση νέας συσκευής Smart Phone

smartphoneΜόλις αγοράστε το καινούργιο σας iPhone, Android ή Windows Phone; Ρυθμίστε το κατάλληλα, για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του στο έπακρον.

Σίγουρα η απόκτηση μίας καινούργιας συσκευής δίνει ένα ασυναγώνιστο συναίσθημα σε κάθε λάτρη της τεχνολογίας. Είτε πρόκειται για αρχάριο είτε για εξελιγμένο χρήστη, οι παρακάτω οδηγίες είναι σίγουρα χρήσιμες.

Παίξτε με τις ρυθμίσεις του κινητού

Χαμηλώστε όλους τους ενοχλητικούς ήχους και τις ελάχιστα χρήσιμες δονήσεις, όπως αυτή όταν πατάτε την οθόνη αφής. Δεν θέλετε να ενοχλήσετε τους συνεργάτες και τους φίλους σας, με αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις και ήχους. Έπειτα αρχίστε να ψάχνετε τα μενού και τα υπο-μενού των ρυθμίσεων σας.
Σε κάθε καινούργια συσκευή σας, θα μάθετε ποιες είναι η πραγματικές της ικανότητες. Ακόμη ψάχνοντας στις ρυθμίσεις ίσως ανακαλύψετε δυνατότητες που δεν γνωρίζατε ότι προσφέρονται από το κινητό σας.

Κάντε αναβάθμιση

Οι συσκευές Smartphone έχουν προεγκατεστημένο ένα λειτουργικό σύστημα. Μέχρι να παραλάβετε την συσκευή σας είναι πολύ πιθανό να έχει εκδοθεί αναβάθμιση του. Κάντε λοιπόν όλες τις διαθέσιμες αναβαθμίσεις άμεσα!

Ασφαλίστε την συσκευή σας

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εγκαταστήσετε τα προγράμματα ασφαλείας, για περίπτωση απώλειας της συσκευής. Αργότερα, με τα ατελείωτα παιχνίδια και τις εφαρμογές θα ξεχαστείτε και η συσκευή σας θα μείνει χωρίς ασφάλεια. Ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα, θα έχετε να επιλέξετε εφαρμογές που μπορούν να εντοπίσουν την συσκευή σας ή ακόμη και να διαγράψουν όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτή, εξ αποστάσεως.

Ρυθμίστε το cloud storage

Με το cloud storage μπορείτε να έχετε back-up όλων των δεδομένων σας. Αυτό εξυπηρετεί στην χρήση του υλικού σας από διαφορετικές συσκευές, αλλά και στην διατήρηση του. Ακόμη είναι πιο ασφαλές να ρυθμίσετε ποιά δεδομένα να «ανεβαίνουν» αυτόματα και πού!

Διαμορφώστε την εμφάνιση του GUI (Graphic User Interface)

Τώρα που έχετε κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις στην συσκευή σας μπορείτε να αρχίσετε να διαμορφώνεται την εμφάνιση του γραφικού της περιβάλλοντος. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε την εμφάνιση του κινητού σας, ανάλογα με τα γούστα σας.

Προετοιμαστείτε για μεταπώληση

Έχοντας μια καινούργια συσκευή στα χέρια σας, η μεταπώληση είναι σίγουρα το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σας. Μην ξεχνάτε όμως ότι με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας των smartphone, σε 6 με 12 μήνες, ίσως θα είναι καλή επιλογή να πωλήσετε την συσκευή σας για μία καινούργια. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα την συσκευή σας. Κρατήστε το κουτί αγοράς και τα αυθεντικά εξαρτήματα που υπήρχαν μέσα σε αυτό και φροντίστε να αποκτήσετε μια καλής ποιότητας θήκη για το κινητό σας. Μην ξεχάσετε να προστατέψτε την οθόνη σας, με μία προστατευτική μεμβράνη καλής ποιότητας.

Πηγή: ired