Έξυπνες συμβουλές ομορφιάς κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Έξυπνες συμβουλές ομορφιάς κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Φριζαρισμένα μαλλια

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο άνεμος και το υπερβολικό χτένισμα συγκεντρώνουν τα αρνητικά ιόντα στους άξονες της τρίχας με αποτέλεσμα οι τρίχες να απωθούν η μία την άλλη και να προκαλείται το λεγόμενο φριζάρισμα.

Πώς να τα περιποιηθείτε: χρησιμοποιήστε ήπιο σαμπουάν για ξηρά μαλλιά και πάντα μαλακτική κρέμα η οποία ξεφορτώνει τα αρνητικά ιόντα. Και κάτι εξίσου αποτελεσματικό που σας προτείνουμε είναι να ψεκάσετε με σπρέι “Στατικής φρουράς” πάνω σε μία βούρτσα και έπειτα να βουρτσίστε τα μαλλιά σας. “Λειτουργεί πάντα”

Ξηροί αγκώνες

Οι αγκώνες έχουν ένα παχύτερο επιφανειακό στρώμα δέρματος το οποίο όμως διαταράσσεται εύκολα από την απώλεια υγρασίας.
Πώς να τους περιποιηθείτε: για να τους κρατήσετε λείους και απαλούς κάντε απολέπιση δύο φορές τη βδομάδα και εφαρμόστε κάθε μέρα παχύρευστη κρέμα. Ενώ δύο φορές την ημέρα κάντε ελαφρύ μασάζ με ενυδατική κρέμα ή μπορείτε επίσης να απλώσετε βαζελίνη πριν κοιμηθείτε η οποία θα σφραγίσει την υγρασία.

Ξεφλουδισμένο πρόσωπο

Πώς να το περιποιηθείτε: αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη και στη θέση τους χρησιμοποιήστε ένα απλό καθαριστικό ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιείστε μία πλούσια ενυδατική κρέμα αρκετές φορές. Τη νύχτα εφαρμόστε επαγγελματική λοσιόν.

Κόκκινη μύτη

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα που η θερμοκρασία πέφτει, τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται. Για αυτό και σας κοκκινίζει η μύτη όταν βγαίνετε έξω.

Πώς να την περιποιηθείτε: δεδομένου ότι όπως το χειμώνα έτσι και το καλοκαίρι η μύτη κοκκινίζει, καλό είναι να χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα SPF 30 ακόμα και το χειμώνα. Επίσης όταν επιστρέφετε σπίτι για να ξεφορτωθείτε ποιο γρήγορα την κόκκινη μύτη εφαρμόστε μία ζεστή (όχι καυτή) κομπρέσα στο δέρμα για λίγα λεπτά.

Ξηρά χέρια

Η λεπτή στρώση δέρματος που καλύπτει τα χέρια σας είναι ιδιαιτέρα ευαίσθητη και αφυδατώνεται εύκολα κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Πώς να τα περιποιηθείτε: προστατέψτε τα χέρια σας φορώντας γάντια όταν βγαίνετε έξω και χρησιμοποιώντας πλαστικά γάντια όταν πλένετε τα πιάτα. Επίσης συνιστάται να κρατάτε ένα δοχείο κρέμας σε κάθε νεροχύτη για να ενυδατώνετε τα χέρια σας κάθε φορά που τα πλένετε.
Για επιπλέον ενυδάτωση, πριν πέσετε για ύπνο εφαρμόστε μία παχιά στρώση κρέμας χεριών και φορέστε λευκά βαμβακερά γάντια (διαθέσιμα στα φαρμακεία).

Σκασμένα χείλη

Εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας και του κρύου αέρα τα χείλη σκάνε, πράγμα που επωφελείται όταν καθόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι και τα γλύφουμε.

Πώς να τα περιποιηθείτε: δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το μπόλικο lip balm. Προτιμήστε τα lip balm ή τα liposan που περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως λανολίνη ή βαζελίνη.

Εάν περνάτε πάνω από 30 λεπτά έξω χρησιμοποιήστε lip balm με SPF διότι σε αντίθεση με άλλα balms αυτό δεν κρυσταλλώνει στο κρύο. Ενώ για ποιο άμεση ενυδάτωση χρησιμοποιείστε και μια – δύο φορές την ημέρα ποιο βαρύ μαλακτικό όπως είναι η αλοιφή Aquaphor Healing η οποία θα ενυδατώσει τα χείλη σας σε μία – δύο μέρες.