Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση από τον υπολογιστή σας σε έναν άλλον υπολογιστή

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση από τον υπολογιστή σας σε άλλον υπολογιστή

Το να γνωρίζετε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν άλλο υπολογιστή από τον υπολογιστή σας είναι εξαιρετικά χρήσιμο για εσάς που χρησιμοποιείτε διαφορετικούς υπολογιστές στην εργασία και στο σπίτι.

Φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή εξ αποστάσεως όμως εσείς μπορείτε να διαλέξετε αυτόν που σας κάνει δουλειά επιλέγοντας ανάλογα με τη μέθοδο που σας βολεύει και με το ποσό που διατίθεστε να πληρώσετε καθώς υπάρχουν δωρεάν και ακριβές υπηρεσίες.

Οι περισσότεροι μέθοδοι απαιτούν να εγκαταστήσετε ένα λογισμικό και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τα βήματα που παρέχει ο οδηγός εγκατάστασής του για να το ρυθμίσετε. Ενώ άλλοι σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε online υπηρεσίες για να προσθέσετε τους υπολογιστές σας σε έναν online λογαριασμό έτσι ώστε να μπορείτε να αποκτάτε πρόσβαση σε αυτούς μέσω του διαδικτύου απλά μπαίνοντας στον λογαριασμό σας.

Εδώ σας έχουμε τους 3 καλύτερους τρόπους:

1. Σύνδεση εξ αποστάσεως με άδεια

Για κάθε υπολογιστή που θέλετε να αποκτήσετε σύνδεση εξ αποστάσεως, ακολουθήστε την εξής διαδικασία:
• Πηγαίνετε στο μενού έναρξης και κάντε δεξί κλικ στο «ο υπολογιστής μου»
• Επιλέξτε «ιδιότητες»
• Επιλέξτε «απομακρυσμένη βοήθεια»
• Επιλέξτε το κουτάκι δίπλα στο «να επιτρέπονται συνδέσεις απομακρυσμένης βοήθειας σε αυτόν τον υπολογιστή» και επιλέξτε OK

2. Ιστοσελίδες οι οποίες προσφέρουν απομακρυσμένη πρόσβαση

Αυτή η μέθοδος είναι για εσάς που δεν θέλετε να εγκαταστήσετε κάποιο επιβαρυντικό λογισμικό μα προτιμάτε να αποκτάτε πρόσβαση σε άλλους υπολογιστές χρησιμοποιώντας ιστοσελίδες. Βέβαια ορισμένες ιστοσελίδες μπορεί να σας ζητήσουν να εγκαταστήσετε plug-ins όμως αυτά είναι σχετικά μικρά προγράμματα με πολύ μικρότερο μέγεθος σε σύγκριση με τα προγράμματα που απαιτούν άλλοι μέθοδοι.

Εδώ σας έχουμε μερικές από τις καλύτερες και δημοφιλέστερες διαδικτυακές υπηρεσίες :

GoToMyPC => Η υπηρεσία αυτή υποστηρίζεται από υπολογιστές Windows και Macintosh. Επίσης υπάρχει άλλη μία εφαρμογή
GoToMyPC για iPad με την οποία αποκτάτε πρόσβαση στο iPad σας από άλλους υπολογιστές και αντίστροφα.

LogMeln => Αυτή η ιστοσελίδα προσφέρει αρκετές υπηρεσίες που επιτρέπουν την απομακρυσμένη πρόσβαση. Μία από αυτές τις υπηρεσίες είναι και η LogMeln Backup η οποία σας επιτρέπει να αποθηκεύετε αρχεία εξ αποστάσεως σε άλλες συσκευές αποθήκευσης. Η LogMeln Central από την άλλη είναι μία άλλη υπηρεσία διαχείρισης διαφορετικών υπολογιστών ταυτόχρονα μέσω internet.

WebEx PCNow => χρησιμοποιώντας την WebEx PCNow αποκτάτε πρόσβαση στα αρχεία και στα e-mail άλλων υπολογιστών, μόνο που η ιστοσελίδα αυτή είναι πιο εξελιγμένη διότι σε αντίθεση με τις άλλες προσφέρει πρόσβαση στις κάμερες των υπολογιστών έτσι ώστε να μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε ως κάμερες ασφαλείας και η εγκατάστασή της διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

3. Λήψεις λογισμικού

Εάν θέλετε να μεταφέρετε τα αρχεία σας γρηγορότερα, κατεβάστε στον υπολογιστή σας ένα λογισμικό πρόσβασης εξ αποστάσεως. Αυτό λόγω του ότι όταν κάνετε λήψη ενός λογισμικού για να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλους υπολογιστές από τον υπολογιστή σας δεν χρειάζεται να εξαρτήστε από τον διακοσμητή του κάθε δικτύου(τα αρχεία μεταφέρονται από τον έναν υπολογιστή στον άλλον χωρίς να περνάνε από το διαδίκτυο).

Εδώ σας έχουμε 3 από τα καλύτερα λογισμικά:

LapLink => Το λογισμικό αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σε υπολογιστές desktop, σε laptop, ακόμη και σε κινητές συσκευές.

RealVNC => Για το RealVNC υπάρχουν 3 διαθέσιμες εκδόσεις: η Personal Edition η οποία προορίζετε για οικιακή χρήση και μικρές επιχειρήσεις, η Enterprise Edition η οποία είναι ότι πρέπει για μεγάλες εταιρίες ενώ η Viewer Plus που υποστηρίζει καινούριους υπολογιστές και προσφέρει δυνατότητα επιπλέων ελέγχου όταν εισέρχεστε σε έναν άλλον υπολογιστή από τον υπολογιστή σας.

Windows Remote Desktop => Μερικές εκδόσεις των Windows διαθέτουν το πρόγραμμα πρόσβασης εξ αποστάσεως εγκατεστημένο από μόνο του όμως θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε και να το ρυθμίσετε προσεχτικά για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε επιτυχώς.