5 ιδιότητες του καφέ που ίσως να μην ξέρατε.

Οι ιδιώτητες του καφέ

Εκτός από τις ευεργετικές και τις αναζωογονητικές του ιδιότητες ο καφές έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα για μία υγιή ζωή αποτρέποντας πολλές ασθένειες και φροντίζοντας για την ωραία εμφάνισή σας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές επιστημονικές μελέτες σχετικά με τις ιδιότητες και τις επιδράσεις του καφέ, και τα αποτελέσματα ήταν απλά θεαματικά.

Εδώ σας έχουμε 5 λόγους γιατί ο καφές όντως είναι ένα από τα υγιέστερα ροφήματα στον πλανήτη.

1. Βοηθάει να κάψετε λίπος και να βελτιώσετε τις σωματικές σας επιδώσεις.
Ο λόγος γιατί η καφεΐνη βρίσκεται στα περισσότερα εμπορικά προϊόντα καύσης λίπους είναι διότι λόγο των ευεργετικών επιδράσεων στο κεντρικό νευρικό σύστημα, αυξάνει το μεταβολισμό και αυξάνει την οξείδωση των λιπαρών οξέων.
Επίσης βοηθάει στις αθλητικές επιδώσεις κινητοποιώντας τα λιπαρά οξέα από τους λιπώδης ιστούς, αυτό έχει πιστοποιηθεί πως κατά μέσο όρο αυξάνει την απόδοση της άσκησης κατά 11-12%.

2. Μειώνει δραστικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ
Ο διαβήτης του τύπου ΙΙ είναι μία ασθένεια που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας, έχοντας αυξηθεί κατά 10 φορές μέσα σε λίγες δεκαετίες και τώρα πλήττει περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους. Η ασθένεια αυτή χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα λόγο της αντίστασης στη ινσουλίνη ή λόγο της ανικανότητας παραγωγής της ινσουλίνης.
Αρκετές μελέτες έχουν δήξει ότι η κατανάλωση καφέ περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κατά 23%.

3. Είναι εμπλουτισμένος με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά
Ο καφές δεν είναι απλά νερό με άρωμα όπως πολύ πιστεύουν, αλλά στους κόκκους του περιέχονται θρεπτικά συστατικά όπως μέταλλα και βιταμίνες.
Για να καταλάβετε, ένα φλιτζάνι καφέ περιέχει:
11% ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2)
3% κάλιο και μαγγάνιο
6% Παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5)
2% νιασίνη (Β3) και θειαμίνη (Β1)

4. Θρέφει την επιδερμίδα σας
Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο όμως ο καφές προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Εδώ σας έχω μία απίστευτη μάσκα προσώπου με κύρια και μοναδικά συστατικά το κατακάθι από τον ελληνικό καφέ και το ελαιόλαδο. Μετά από την πρώτη κιόλας χρήση θα δείτε πως η επιδερμίδα σας θα είναι ποιο λεία, ποιο απαλή και ποιο αναζωογονημένη.

Σε ένα πήλινο μπολ προσθέστε 2 κουταλάκια της σούπας από το κατακάθι του καφέ, 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε το μίγμα αυτό στο πρόσωπό σας και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και αφήστε να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και είστε έτυμοι. Τη μάσκα αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε 1-2 φορές την εβδομάδα.Μετά από την πρώτη κιόλας χρήση θα δείτε πως η επιδερμίδα σας θα είναι ποιο λεία, ποιο απαλή και ποιο αναζωογονημένη.

5. Θρέφει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά
Και όμως ο καφές μπορεί να κάνει θαύματα στα μαλλιά σας εάν τον χρησιμοποιήσετε ως εξής σε αυτήν την απίστευτη μάσκα.
Πάρτε 4 κουταλιές της σούπας από το κατακάθι του ελληνικού καφέ, προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές γάλα και ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε το μίγμα στις άκρες των μαλλιών σας, τυλίξτε με μία ζεστή πετσέτα και αφήστε να δράσει για 20 λεπτά, μετά ξεπλύνετε πολύ καλά με άφθονο νερό.