Ελληνική διάκριση από την Academia Silvio d’Amico

Ελληνική διάκριση από την Academia Silvio d'AmicoΜια νίκη του ελληνικού πολιτισμού αποτελεί και η διάκριση της Ελληνίδας ηθοποιού Δήμητρας Βλαγκοπούλου, η οποία και διακρίθηκε στο διεθνή διαγωνισμό για νέους ηθοποιούς που διοργανώθηκε από την Ακαδημία Silvio d’Amico της Ρώμης. Συγκεκριμένα, η ταλαντούχα νέα ηθοποιός, μαθήτρια της Φιλαρέτης Κομνηνού και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, επιλέχτηκε από τη σχολή της να εκπροσωπήσει τη χώρα μας και κέρδισε τον πρώτο έπαινο της κριτικής επιτροπής. Όπως δήλωσε η ίδια, δεν την ενδιέφερε το βραβείο αποκλειστικά αλλά η εμπειρία και η συμμετοχή στη σημαντική διοργάνωση.

Η αριστούχα νέα ηθοποιός μας παρουσίασε μια σύνθεση από το ρόλο της Κασσάνδρας στον “Αγαμέμνονα” του Αισχύλου χρησιμοποιώντας υλικό από αυτό που διδάχτηκε και επεξεργάστηκε κατά τα χρόνια των σπουδών της στο Εθνικό. Στην προσπάθειά της, εκτός από τη δασκάλα της Φ. Κομνηνού, σημαντική στήριξη δέχτηκε και από τον υπεύθυνο σπουδών της σχολής Βίκτωρα Αρδίτη.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης δεκαεπτά νέοι ηθοποιοί από σημαντικές εθνικές δραματικές σχολές και ακαδημίες της Ευρώπης.