Βραδιές μουσικής στο Μουσείο Ακρόπολης

Βραδιές μουσικής στο Μουσείο ΑκρόποληςΤο νέο Μουσείο Ακρόπολης είναι ένας χώρος πολιτισμού για Έλληνες και ξένους. Με συνολική έκταση 25.000 τ.μ., κατανεμημένα σε πολλούς εκθεσιακούς χώρους που φιλοξενούν τα πολύτιμα μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας, σίγουρα αξίζει την επίσκεψή σας.

Πέρα από μουσείο όμως, ο χώρος αυτός είναι συχνά τόπος διεξαγωγής πολιτισμικών δρώμενων που “παντρεύουν” με επιτυχία διαφορετικές τέχνες κι εποχές κάτω από την ίδια στέγη. Έτσι, κάθε Παρασκευή και ως το Πάσχα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε συναυλίες από επιλεγμένα μουσικά σύνολα, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στον εξώστη του δευτέρου ορόφου. Οι συναυλίες καλύπτουν μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών: τραγούδια από την Ιρλανδία, πρελούδια του Claude Debussy στο πιάνο, κλασική μουσική από την Πολωνία, παραδοσιακά ακούσματα από την Ισπανία είναι μερικά μόνο από αυτά.

Τι καλύτερο από το άκουσμα ποιοτικής μουσικής, ενώ ατενίζετε τα αγάλματα της αρχαϊκής αίθουσας;

Μετά τη συναυλία σας συνιστούμε να επισκεφτείτε το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης, που παραμένει ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα αυτή τη μέρα, για να γευτείτε κάποιο από τη μεγάλη ποικιλία κλασικών του πιάτων.