Μοναδικές εμπειρίες στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μοναδικές εμπειρίες στην Εθνική Λυρική ΣκηνήΗ Εθνική Λυρική Σκηνή, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1940 και φιλοξενήθηκε αρχικά σε διαφορετικούς χώρους, όπως το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και διαδοχικά στα θέατρα Ολύμπια, Μετροπόλιταν και Κυβέλης, βρήκε την οριστική του στέγη στο νέο Θέατρο Ολύμπια της οδού Ακαδημίας, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Με πλούσιο ρεπερτόριο και κεντρική φιγούρα στα πρώτα της χρόνια τη Μαρία Κάλλας, η ανοδική καλλιτεχνική της πορεία διακόπηκε τα χρόνια της δικτατορίας. Σήμερα το ρεπερτόριο του θεάτρου καλύπτει τετρακόσια χρόνια πορείας στο χώρο της λυρικής δημιουργίας φτάνοντας από τους πρώτους μέχρι και τους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή χαρακτηρίζεται για τις ποιοτικές παραγωγές της, που περιλαμβάνουν όπερες, μπαλέτα και οπερέτα. Θα πρέπει να αναφερθούμε και στην παιδική σκηνή της Λυρικής, όπου ανεβάζονται όπερες για παιδιά, που μυούν και τους πιο μικρούς στη μαγεία της όπερας και της κλασικής μουσικής.

Η ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής, που αποτελείται κατά παράδοση από άριστους μουσικούς, δίνει επίσης συναυλίες κλασικής μουσικής. Αντίστοιχα, η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συναπαρτίζεται από εξαιρετικούς επαγγελματίες και κατά καιρούς συμμετέχει σε περιοδείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Εθνική Λυρική σκηνή έχει χαρίσει στο κοινό της αξέχαστες παραστάσεις και δυνατές λυρικές στιγμές. Με πλούσιο πρόγραμμα κάθε χρόνο, σίγουρα όλοι μπορούν να βρουν μια παράσταση που θα τους ικανοποιήσει και θα εμπλουτίσει τις μουσικές και οπερετικές τους εμπειρίες.