Ζήτηση για τα φύλλα ελιάς διεθνώς

Ζήτηση για τα φύλλα ελιάς διεθνώςΤο εμπόριο αποξηραμένων φύλλων ελιάς γνωρίζει άνθιση, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση από Ανατολή και Δύση, όπως στην Κορέα και τις ΗΠΑ σύμφωνα με το paseges.gr και υπάρχει και ως νέα διέξοδος πλέον για τους αγρότες μας!

Τα υποπροιόντα της ελιάς, που δίνει εισόδημα εκαντοτάδες χρόνια στους παραγωγούς μας, χρησιμοποιούνται  ποικιλοτρόπως, όπως τα φύλλα ελιάς για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Ζήτηση για τα φύλλα ελιάς διεθνώς Βέβαια, παρ’ όλο που μερικές φαρμακευτικές εταιρείες έσπευσαν να πατεντάρουν ιδέες χρησιμοποίησής τους, πολεμήθηκαν πολύ από τα ΜΜΕ κι απαξιώθηκαν κάτω από τον κοροϊδευτικό όρο «φραπελιά» κι έτσι δεν είναι τόσο δημοφιλή στη χώρα μας για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Έκτοτε μόνο κάποιοι συγκεκριμένοι παραγωγοί ασχολήθηκαν συστηματικά, όπως στη περιοχή της Εύβοιας.

Στο εξωτερικό είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα κι είναι γεμάτα τα Σούπερ Μάρκετ με αποξηραμένα φύλλα ελιάς σε διάφορες συσκευασίες, κυρίως για τσάι.

logo Καθημερινά λοιπόν μέσω διαδικτύου πολλοί έμποροι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με Έλληνες παραγωγούς για συναλλαγή πάνω στο συγκεκριμένο προιόν. Σύμφωνα πάντα με το paseges.gr  ζητούν με συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας και μεγάλες ποσότητες κάτι που σημαίνει πως υπάρχει ανάγκη περαιτέρω οργάνωσης των αγροτών σε συνεταιρισμούς και η αναζήτηση τρόπων διαφήμισης και διανομής σε χώρες του εξωτερικού.

Πρέπει όμως να γίνει γνωστό ότι έχουν πέραση τα καλλιεργημένα βιολογικά φύλλα ελιάς. Κορφολόγος.