Η συγγραφέας Naomi Wolf καταγγέλει τη βίαιη καταστολή του κινήματος occupy wall street

Η συγγραφέας Naomi Wolf καταγγέλει τη βίαιη καταστολή του κινήματος occupy wall streetΗ συγγραφέας Naomi Wolf του βιβλίου “The Beauty Myth and Give Me Liberty: A Handbook for American Revolutionarie”, καταγγέλει στις ΗΠΑ τη βίαιη καταστολή του κινήματος occupy wall street από το FBI το DHI (Τμήμα εσωτερικής ασφάλειας), τις τοπικές αστυνομίες σε συνεργασία με τις μεγάλες τράπεζες! Αυτή όπως θα θυμάστε περιείχε πολύ βάρβαρες μεθόδους για τη διάλυσή τους, ή τη καθήλωσή τους, των διαδηλωτών… Πάρα κάτω λίγα αποσπάσματα από το άρθρο της Ναόμι που δημοσιεύτηκε στη “Guardian”, στις 29.12.2012, και αναδημοσιεύθηκε μεταφρασμένο από την Αυγή.

«Το Partnership for Civil Justice Fund (PCJF) πέτυχε μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία, εξασφαλίζοντας τα τεκμήρια αυτά. Με λίγα λόγια, τα τεκμήρια δείχνουν πώς η αστυνομία και το DHS εργάζονταν, για λογαριασμό των τραπεζών, και σε συνεργασία μαζί τους, για να συλλάβουν και να εξουδετερώσουν τους πολίτες που κινητοποιούνταν και διαμαρτύρονταν για τη φτώχεια.

Όπως είπε η Mara Verheyden-Hilliard, διευθύντρια του PCJF, τα ντοκουμέντα δείχνουν ότι, το FBI –αν και αναγνώριζε ότι το ΟWS ήταν ένα μη βίαιο κίνημα– το χαρακτήρισε επανειλημμένα “τρομοκρατική απειλή”. Και επεσήμανε τη συνεργασία τραπεζών, του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και τουλάχιστον ενός τοπικού παραρτήματος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ με το FBI και το DHS. Δείχνουν ακόμα ότι οι υπηρεσίες του FBI λειτουργούν, ως το μακρύ χέρι της Wall Street.

Έχουμε λοιπόν: τη στενή συνεργασία του επιχειρηματικού τομέα, του DHS και του FBI ώστε οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να έχει την τύχη των WikiLeaks. Ας θυμηθούμε ότι το 90% από τις δωρεές για τα WikiLeaks μπλοκαρίστηκαν. Πόσο απλό είναι να βάλεις την ταμπέλα “τρομοκρατική οργάνωση” και να καταπνίξεις ένα κίνημα, αποκλείοντάς του κάθε χρηματοδότηση!

Γιατί λοιπόν όλη αυτή η μηχανή για τη δημιουργία κέντρων αντιμετώπισης της τρομοκρατίας από ιδιωτες και κράτος, τη στρατιωτικοποίηση των αστυνομικών τμημάτων που προωθεί το DHS κ.ο.κ.; Ο λόγος δεν είναι, και δεν ήταν ποτέ, η αντιμετώπιση των “τρομοκρατών”. Ούτε καν η αντιμετώπιση της πολιτικής αναταραχής. Ο λόγος είναι ότι, αυτή τη στιγμή, συντελούνται εγκλήματα που μπορεί να αποκαλυφθούν από ενεργούς πολίτες — κι αυτό μας αφορά όλους.»