Κυκλοφορία του νέου BlackBerry Q10

Κυκλοφορία του νέου BlackBerry Q10Η RIM παρουσίασε μαζί με το BlackBerry Z10 το BlackBerry Q10, το οποίο διατηρεί το εικονικό φυσικό πληκτρολόγιο της εταιρείας, αλλά διαθέτει το πολυαναμενόμενο λειτουργικό BlackBerry 10.

Με σχήμα που μοιάζει περισσότερο με τη γραμμή ακουστικών handsets, η οποία υπήρξε πολύ δημοφιλής μεταξύ των οπαδών του “Crackberry”, το Q10 διαθέτει πληκτρολόγιο hardware καθώς και ισχυρά στοιχεία κινητού τηλεφώνου. Εσωτερικά η συσκευή διαθέτει τα ίδια μέρη που βρίσκει κανείς στην οθόνη αφής του BlackBerry Ζ10. Μεταξύ αυτών ένας επεξεργαστής 1.5GHz dual-core Snapdragon S4 Plus, μνήμη RAM 2GB και εσωτερική μνήμη 16 GB. Πρόκειται για μια συσκευή που λειτουργεί και ανταποκρίνεται γρήγορα, όπως σχεδόν κάθε mini PlayBook tablet. Το πληκτρολόγιο θα φανεί οικείο σε όσους διέθεταν το παλιό BlackBerry. Διαθέτει τις ίδιες ανάγλυφες ακμές και τάστα με τα τηλέφωνα BlackBerry Bold. Ωστόσο, το βασικό layout είναι μάλλον ίσιο παρά καμπύλο, ίσως σε απομίμηση του Ζ10. Με την οθόνη του AMOLED κάνει τα έντονα χρώματα να μοιάζουν κορεσμένα και τα μαύρα σκοτεινά. Το Q10 επιδεικνύει ένα πιο φανταχτερό ντιζάιν καθώς και πλάτη που είναι εξ ολοκλήρου γυάλινη με ενίσχυση από πλέγμα ρητίνης, η οποία του προσδίδει επιπλέον ανθεκτικότητα.

Η κάμερά του είναι γρήγορη τόσο κατά το τράβηγμα, όσο και κατά την εστίαση των αντικειμένων. Διαθέτει ρύθμιση TimeShift, όχι όμως και HDR ή ISO. Δυνατό του σημείο, η μεγαλύτερη μπαταρία του 2.100 mAh.