Επαφές Χρυσής Αυγής με νεοναζί στη Βαυαρία

Επαφές Χρυσής Αυγής με νεοναζί στη ΒαυαρίαΤο δημοφιλές γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσίευσε στην ηλεκτρονική του έκδοση ένα άρθρο με τίτλο “Το ακροδεξιό ελληνικό κόμμα Χρυσή Αυγή έχει επαφές με νεοναζί στη Βαυβαρία”, όπου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής είχαν και την πρώτη τους συνάντηση στη Νιρεμβέργη. Όπως αναφέρει επίσης το άρθρο, οι ακροδεξιοί από την Αθήνα ξεκίνησαν πέρυσι την οργάνωση μιας βάσης του κόμματός τους σ’ αυτή τη γερμανική πόλη. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ελέγχου Συνταγματικής Νομιμότητας ενδιαφέρεται για τη συνάντηση Ελλήνων και Βαυαρών ακροδεξιών.

Η Κεντρική Ένωση των ελληνικών κοινοτήτων στη Γερμανία καλεί όλους τους Έλληνες της χώρας να ανατρέψουν τις απόπειρες των νεοναζί που επιδιώκουν να προπαγανδίσουν τη βία, τη μη ανεκτικότητα και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος απαιτεί μια επανάσταση στην Ελλάδα και μιλά για ένα “φυλετικά καθαρό” έθνος. Αναφέρεται επίσης στις επιθέσεις μελών του κόμματος κατά μεταναστών και ανθρώπων αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων, καθώς και στις δημοσκοπήσεις που δίνουν ποσοστό 12%. Τονίζει δε ότι είναι η πρώτη φορά που το κόμμα αυτό εκπροσωπείται στη Βουλή.

http://www.spiegel.de/spiegel/vorab/griechische-partei-chrysi-avgi-knuepft-kontakte-zu-neonazis-in-bayern-a-881107.html